Zowel kleuter- als kinderyoga is speels, afwisselend en uitdagend. Het is ontspanning, maar ook inspanning.

We beginnen steeds met een vrolijke, pittige opwarming en eindigen met een rustgevende massage, relaxatie of een creatief moment.

Tussendoor maken we heel veel plezier met yogahoudingen, individuele oefeningen of groepsopdrachten, spelletjes ter bevordering van concentratie en ademhaling.

We spelen met onze zintuigen, luisteren naar verhalen, spreken onze fantasie aan, dansen en maken muziek.

We leren te luisteren naar ons lichaam, onze gevoelens te herkennen, piekergedachten af te leiden en te mediteren op een kinderlijke manier ... meditatief kleuren, stappen, proeven ....

Een yogales heeft steeds een thema. Dit maakt het voor kinderen boeiender en aantrekkelijker. Thema's kunnen per (leeftijds)groep verschillen. Ze kunnen aangepast worden aan hun noden.

Enkele voorbeelden van thema's :

geluksvogels; weet je wat ik voel; ik (k)en mijn talenten; zo fier als een pauw; op pad met de indianen; herfstwandeling in het bos; sterren die stralen; dwars door het oerwoud; de geheime onderwaterwereld; op avontuur in Afrika; de schatten van de natuur; de "wondere" wereld van Pippi Langkous ...

Doorheen deze thema's worden yoga en coaching met elkaar verweven. Zowel jonge als oudere kinderen, vinden dit een aangename combinatie !  

Kinderen krijgen vandaag de dag massaal veel prikkels binnen ... op school, via televisie, computer ...

Bovendien wordt er ook heel veel verwacht van onze kinderen. We leven in een hectische tijd waarin we steeds meer moeten presteren ... op school, thuis, in de sportclub ... We moeten hollen en rennen, van hier naar daar ! 

Deze druk heeft een enorme impact op kinderen. Ze geven signalen : concentratieproblemen, faalangst, boosheid, slaapstoornissen, zich niet lekker in hun vel voelen, lichamelijke klachten, onzekerheid, bedplassen ...

Niet alle kinderen geven signalen maar wel ALLE KINDEREN hebben, af en toe, nood aan rust en stilte ! Wij toch ook ?

Yoga is de ideale manier om rust en stilte te ervaren in jezelf !

Yoga is ook bewegen. Het maakt je soepel, flexibel, sterk, gezond, gelukkig, het bevordert je evenwicht en geeft je meer zelfvertrouwen, zonder concurrentie of prestatiedruk !

Door yoga te doen, leer je voelen wat goed is voor jezelf. Je leert je eigen mogelijkheden kennen en grenzen stellen.

Het zorgt ervoor dat je stevig met beide voeten op de grond staat. Het maakt je sterker voor het leven !