Creafeest

Tijdens een creafeestje laten we onze creativiteit de vrije loop.

Er zijn 2 mogelijkheden. Ofwel kies je voor een workshop (zie onderaan deze pagina), ofwel kies je voor vrij knutselen.

 

Het resultaat mogen de kinderen na afloop onmiddellijk meenemen naar huis. 

Meteen een leuke herinnering aan het feestje!

 

VRIJ KNUTSELEN:

Hou jij van experimenteren en creëren met verschillende  materialen en technieken?

Je krijgt massa's aan inspiratie en materialen, én de grootste vrijheid om je eigen kunstwerk te maken.

Ieder werkt aan z'n eigen project op z'n eigen tempo en volgens z'n eigen mogelijkheden.

Dit concept kost slechts 15 euro/kind (i.p.v. 20). We rekenen  een standaardbedrag van 120 euro voor een groep van minder dan 8 kinderen.

 

WORKSHOPS:

 

Op voorhand wordt er besproken welke workshop er het beste past bij de jarige. We houden hierbij rekening met  interesse en leeftijd.

Wensen jullie een  feestje of een workshop binnen een bepaald thema, laat het dan ook gerust weten.

Een workshop kost 20 euro/kind. We rekenen een standaardbedrag van 120 euro voor een groep van minder dan 6 kinderen.

Er zijn heel wat mogelijkheden!  Kijk je even mee? Heb je zelf nog suggesties, dan horen wij dat ook graag! 

 

 

-pinata maken: ieder kind maakt hier z'n eigen pinata die, gevuld met snoepjes, mee mag genomen worden naar huis. We gaan aan de slag met crêpepapier en allerlei decoratiematerialen  zoals parels, bloemen, stickers, pijpenragers, wiebelogen,... om onze eigen pinata te maken.  Wordt het een monster, een unicorn, een clown, een zeemeermin, een spook of een piraat?  Op fantasie staat er geen maat! 

 

 

 

-met keramiekverf en/of -stiften pimpen we een glas, tas, bord of vaas. Ben je 9 jaar of ouder dan kunnen we ook "stippen" op keramiek. Een zeer creatieve, rustgevende techniek met super mooie resultaten!

 

-een bloemenslinger maken om je kamer te pimpen: we leren je hoe je met kleurrijke servetten  de mooiste bloemen kan maken!

 

-regenbuizen, juwelenbomen, (foto)kaders, pennendoosjes, vogelhuisjes, memoborden, juwelenkistjes,  geheimendoosjes,... zijn zeer leuk om te verfraaien met verf, wol, decopatchpapier en allerlei decoratiematerialen. We maken hier de mooiste exemplaren. Wat is jouw favorietje? Laat het ons tijdig weten, zodat we voldoende tijd hebben om op zoek te gaan naar de juiste materialen voor jouw gekozen projectje. 

 

-klei, plasticine en fimo zijn geweldige materialen om je uren mee te amuseren: eerst kunnen we wat experimenteren en alle mogelijkheden van de materialen verkennen, daarna kunnen we naar een eindresultaat toewerken. Wat dacht je van een pen gemaakt uit fimo? Of juweeltjes? Of een kommetje, vaasje uit klei? Ook beeldjes of monsters en krokodillen als pennenhouders passeren hier wel eens de revue! Laat je fantasie maar spreken!

 

-"beestige koekjesschotels" zijn  beestig leuk om te maken! Welk dier vind jij leuk? Een giraf, een paard, een unicorn,...? We gaan aan de slag met 3d dieren uit geperst karton. We steken ze in een creatief jasje met vrolijke kleuren en motieven. We steken tussen kop en lijf een schoteltje én klaar is Kees! Nog nooit zal er iemand z'n koekjes op zo'n  beestig cool schoteltje gepresenteerd gekregen hebben. 

 

-workshop schilderen, stempelen, marmeren, aquarellen,... Wil jij meer te weten komen over de vele mogelijkheden van een likje verf? Wil jij graag naar huis gaan met een prachtige canvas, gesigneerd met jouw eigen naam?  Of wil je eens een schilderij maken in de stijl van grote kunstenaars zoals Pieter Mondriaan, Van Gogh, Kadinsky,...?  Dan neem ik je met alle plezier mee  op verkenningstocht! We gaan eerst beschouwen,  daarna experimenteren, om dan uiteindelijk zelf te  kunnen creëren zoals de groten! 

Ben je 9 jaar of ouder? Dan kunnen we jou ook leren hoe je zelf de coolste stempels kan maken. Je gaat dan naar huis met je eigen kunstwerk en je eigen stempel. (Om veiligheidsredenen doen we dit niet met jonge kinderen.)

 

-(s)toffe(n) schoudertassen verfraaien met stempels, sjablonen, textielverf- en stiften.  Maak je graag je eigen creatie of werk je graag met een voorbeeld? Wil je een tekst of liever niet? Een tas met een thema (bv "LIKE ME") of een tas met een boodschap? Er zijn tal van mogelijkheden! En als we nog wat tijd over hebben dan maken we nog een leuke sleutelhanger om onze tas nog cooler te maken!

 

-meditatiekransen, krachtstokken of dromenvangers zijn dankbare knutselwerkjes om te maken op het einde van een yogafeestje maar kunnen uiteraard ook gekozen worden, los van een yogafeestje.

-stoere jongens en meisjes kunnen een pijl en boog maken van een houten kapstok die we pimpen met verf, wol, decopatchpapier en andere decoratiematerialen.

 

-wenskaarten: wil jij graag leren hoe je zelf wenskaarten kan maken? Er zijn 101 mogelijkheden, oneindig veel variaties,... met eenvoudige technieken en leuke materialen maak je hier de mooiste wenskaarten. Gegarandeerd ga jij naar huis met een mooi pakketje zelfgemaakte kaarten waarmee je jouw vrienden of familie  heel wat leuks kan toewensen.

 

-vilten is een oeroude techniek waarbij we ruwe, gekleurde  schapenwol gaan bewerken met water en natuurzeep om er uiteindelijk een "wollig schilderijtje" mee te maken. Let op! Deze schilderijtjes hebben wel wat tijd nodig om te drogen. Mogelijks kunnen ze nog niet onmiddellijk meegenomen worden naar huis.

 

-maskers van papier of karton worden hier omgetoverd tot de meest feestelijke maskers met parels, glitters, stickers, pluimen,... Wordt het een feeëriek of juist een heel stoer masker?  Misschien ga jij wel naar huis met het masker van jouw superheld!?

 

-workshop rond bloemen: bloemen tekenen, bloemen schilderen, bloemen in je haren, bloemen op je snoet, bloemen plukken, bloemen drogen én als kers op de taart maken we een kunstwerkje met gedroogde bloemen of blaadjes. 

 

-duurzame, gepersonaliseerde  feestslinger  van kurk: kurk is een dankbaar materiaal om te versieren met verf, stiften, stof, papier, letters, stickers, bloemen, parels, glitters en andere decoratiematerialen. Je kan erop tekenen, schilderen, schrijven, je kan erin knippen, erop kleven,... genoeg mogelijkheden om je feestslinger helemaal te personaliseren.

 

-snoeptaarten vallen ook altijd goed in de smaak. Bij jonge kinderen maken we gebruik van een ronde vorm waarop we zoete en zure snoepjes bevestigen. Oudere kinderen kunnen ook kiezen om te werken op de vorm van een kegel. Deze kegels kunnen dan snoepprinsessen,  -piraten of andere figuren worden. Iedereen maakt z'n eigen taart of figuur om thuis heerlijk van te snoepen!