VISIE

"Kids in Balance" is ontstaan vanuit een groot hart,  een diep respect en grote bewondering voor kinderen.

Elke keer opnieuw, sta je versteld van hun eerlijkheid, nieuwsgierigheid, spontaniteit, (eigen)wijsheid ...

Het is onze passie om te werken met kinderen, hen te stimuleren in wie ze zijn en het beste in hen naar boven te halen.

  

"Kids in Balance" organiseert activiteiten, die kinderen een "intens geluksgevoel" bezorgen, zonder enige "prestatiedruk" !

 

 • De activiteiten zijn speels en gevarieerd, met een leuk samenspel tussen inspanning en ontspanning. 
 • Er wordt steeds gewerkt met een klein groepje kinderen, in een ruimte waar we rust en stilte kunnen vinden ... een knusse en gezellige huiskamer, een atelier, de natuur …
 • De kinderen worden gerespecteerd en gewaardeerd in hun eigenheid. Er wordt, met volle aandacht, naar hen gekeken en geluisterd. Ze worden aangemoedigd en positief benaderd. 

 

  

"Kids in Balance" gaat, samen met de kinderen, op zoek naar een mooi evenwicht tussen mentale en fysieke gezondheid. 

 

 • Kinderen werken aan hun persoonlijke groei, komen in contact met wie ze werkelijk zijn en wat ze zelf willen. Ze worden zich meer bewust van hun eigen mogelijkheden, kwaliteiten en talenten, waardoor ze aan zelfvertrouwen, weerbaarheid, durf en doorzettingsvermogen winnen. Daardoor zullen ze beter in staat zijn om bewuste keuzes te maken, hun innerlijke kompas te volgen !
 • Ze kunnen even al hun zorgen vergeten. Hun “volle” hoofdjes ...  “leeg” maken ! Ze worden meegenomen naar een plek in hen zelf, waar ze tot rust kunnen komen, veiligheid kunnen ervaren en antwoorden vinden op hun vragen. 
 • Ze maken intens contact met anderen en werken samen. Ze ervaren verbondenheid, leren elkaar te respecteren en te vertrouwen, in een veilige omgeving. Ze krijgen meer grip op hun eigen gedrag en dat van anderen.
 • Ze kunnen even zichzelf zijn, doen wat voor hen goed aanvoelt. Plezier beleven ! Durven genieten ! Wensen en verlangens kenbaar maken. Het aandurven om grenzen te verleggen en initiatief te nemen. 
 • Ze proberen zich te focussen, zonder afgeleid te worden door de vele prikkels van buitenaf. Ze proberen opdrachten uit te voeren, met volle aandacht. Ze leren omgaan met drukte en stress. Ze leren over zichzelf te waken, om niet meegesleurd te worden in de stroom van spanning en te hoge verwachtingen.
 • Ze mogen hun gevoelens uiten, leren omgaan met hun gevoelens. Ze ontdekken dat er een verband is tussen gevoelens en gedachten. Die komen en gaan, en geven een energie in ons lichaam ... positieve en/of negatieve. Ze worden zich ervan bewust, dat ze zelf kunnen kiezen, hoe ze met hun gevoelens en gedachten omgaan. Ze leren de kracht van het loslaten, het aanvaarden van wat er is. 
 • Ze leren hun eigen lichamelijke grenzen kennen en respecteren door contact te maken met hun eigen lichaam en dat van anderen. Ze worden sterker, flexibeler en stabieler. De coördinatie verbetert. Ze leren te genieten van aanrakingen en zintuiglijke prikkels, maar durven ook hun grenzen aangeven. 
 • Ze leren zorg dragen voor zichzelf. Ze leren luisteren naar wat hun lichaam en geest te vertellen heeft ... op zoek naar balans ... bewuste manier van leven.